CodeSpot | Idea->Plan->Code

WebApp

A WebApp: olyan programok, melyek nem az Ön gépén, hanem egy távoli szerveren (felhőben) futnak, így Ön internetkapcsolattal képes ezt a programot bárhonnan, bármikor elérni, bármilyen eszközről, legyen szó Mobil-ról, Tablet-ről, Laptop-ról vagy PC-ről.

Jól hangzik ugye?
A mai rohanó világban elég fontos, hogy adataink gyorsan, biztonságosan, bárhonnan és bármikor elérhetőek legyenek. Nem is olyan régen ez még komoly kihívást jelentett és csak hatalmas összegek rááldozásával volt megvalósítható.
Mára viszont eljutottunk odáig, hogy költséghatékonyan, relatíve gyorsan és egyszerűen megvalósítható mindez.

Technológiák amiket előszeretettel használunk a teljesség igénye nélkül

HTML5, CSS3, JavaScript
BootStap
Laravel
Lumen
VUE.JS
React

Biztonság, Gyorsaság, Magas rendelkezésre állás

Biztonság: az automata védelmi rendszereknek, fejlett titkosításnak, biztonságos kapcsolatnak, automatizált biztonsági mentésnek hála ma már a biztonság garantált egy web-es rendszerrel.
Persze érthető, ha vannak aggályai, mely szerint nem szertné érzékeny adatait egy cégtől (Amazon, Google, Microsoft) bérelt Cloud-ban tárolni, vagy bérlet Virtuális Szerveren (VPS) futtatni.
Van egy jó hírünk: erre is van megoldásunk!
Kollégáink a Synology NAS eszközeivel (mini szerver) kerültek közelebbi barátságba, így programját olcsón, a saját iródájából, a saját mini szerverén futtathatja, melyhez csak Önnek és kollégáinak van hozzáférése. Természetesen megfelelő internet kapcsolattal saját kis szerverét is elérhetővé tudjuk tenni az Ön számára bárhol is legyen.

Jó jó, na de milyen gyors?
Ha nem aggasztja, hogy adatait távol tárolja és Cloud-ban vagy VPS-en fut a programja, nem kell aggódnia, pillanatok alatt minden adatát el tudja érni.
A fentebb említett mini szerverek (NAS)-ok is elég gyorsak, ahhoz, hogy egy komplexebb (pl. Raktárkészletező, Szeződés/Rendelés kezelő, Ügyfélkezelő, stb...) rendszert pár tucat kollégának kiszolgáljanak egy időben, megfelelő internet kapcsolat mellett.

Magas rendelkezésre állás vagy mifene???
Kérdezhetik joggal. Ez azt jelenti, hogy mivel szeretnék elérni az oldalukat, programjukat, amikor szükségük van rá (pl.: egy tárgyalás közben), nem árt, ha valóban el is érhető. A Cloud-ok és VPS-ek magas rendelkezésre állással rendelkeznek, rendszerint meghaladják az éves 98%-ot, persze vannak kisebb-nagyobb kimaradások, sajnos ezt nem lehet kiküszöbölni.
Ez a helyzet a saját mini szerverrel is, nem lehet 100%-os rendelkezésre állást elvárni tőle, valamint még faktor lehet ebben az esetben az internet szolgáltató hibájából adódó kimaradás, mely kiküszbölhető két független szolgáltatóval. Viszont az a tapasztalatunk, hogy a nagy rendszerek (Cloud, VPS) leállása sokkal huzamosabb időt vesz igénybe, mint saját mini szerverünk újraindítása.

Make Better Web